diumenge, 24 de novembre del 2013

FLAM D'AMETLLES

Després d'unes quantes convocatòries,per fí he pogut participar en la convocatòria del Memòries d'una Cuinera d'aquest mes. No podia faltar en aquesta que va dedicada als flams. He triat un flam d'ametlles, que juntament amb el d'ou i el de vainilla que sempre romandran en la memòria culinària.




Ingredients
Per a 4-6 flams
-50 gr.de sucre per fer el caramel.
-3 ous.
-80 gr. de sucre.
-80 gr d'ametlla mòlta.
-300 ml de llet.

Preparació
 -En una paella aboqueu-hi el sucre i deixeu-lo que es caramelitzi. Heu de vigilar que quedi dauradet perquè si s´enfosqueix massa quedaria amb un gust amarg.
-Ompliu la base dels motlles amb el sucre i reserveu.
-Preescalfeu el forn a 160ºC
-A continuació prepareu el flam; en un bol aboqueu-hi els ous, el sucre. Bateu. Seguidament afegiu-hi la llet i l´ametlla mòlta. Bateu amb les varilles fins  que quedi homogèni.
-Aboqueu-hi la preparació a les flameres i poseu-les en una safata al bany maria-l'aigua del bany maria ha d´estar prèviament calenta, en el forn durant uns 45' aprox. Feu la prova de l´agulla.



Bon profit!

17 comentaris:

  1. Me l' acabo d' anotar. Diumenge vinent farem flams per postres !

    ResponElimina
  2. No sòc massa amat del flams.
    Però veien aquesta pintorra que fà.....Hum. hum...
    Si el tingues devant el menjaba.
    Petonets

    Per cert, avui he fet de postres el còctel de cava amb mangrana. Molt bó.

    ResponElimina
  3. que bons amb atmella!!! No els he tastat mai, així que em guardo la recepta. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  4. No he tastat el falm d'ametlles, però si m'agraden les ametlles, m'agradarà el flam, oi?
    M'agrada la presentació sense nata.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Mira que bé! M'hi agrada, això de l'ametlla mòlta. Només els he fet amb castanya trinxada, de fruit sec. Apuntada la teva recepta, guapa!

    ResponElimina
  6. Flam amb ametlla molt ........... M'agrada la proposta. Ho probaré.
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina delicia aquest mes amb els flams, el teu és super original i ha de desfer-se a la boca!
    Petons

    ResponElimina
  8. el toc d'atmetlla es bo a tot arreu, pero amb flam ha de ser la guinda! bona idea! petons

    ResponElimina
  9. Amb el gustet de les ametlles ha de quedar un flam molt fi i molt gustós.

    ResponElimina
  10. un buen flan y con mas vitaminas, ideal para estos frios,buena aportación¡¡

    ResponElimina
  11. Cristina, la presentació que has fet ja fa que entri sense gana. El gust d'ametlla li ha de donar el seu què.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  12. Un bon flam per un dinar festiu!!!!! Què bo ha de ser!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Doncs mira, fins ara no havia tastat mai un flam d'ametlles però no serà la última vegada.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. A casa som fans dels flams!!! l'apunto! estic desconnectada i no he vist el Memòries d'aquest mes... Petó

    ResponElimina
  15. Hola Cristina guapa tu


    Nena quina pintaZA, et copio, humm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...