dilluns, 28 de maig del 2012

MERENGUES

Els merengues són tot un clàssic de la pastisseria tradicional, sobretot, la merenga italiana que es treballa en calent tot afegint un almívar acabat de coure´s. La massa de merengue, que es prepara a base de clares d'ou i de sucre, es caracteritza per la seva lleugeresa. Depenent del seu mode de cocció aquesta massa pot quedar esponjosa o cruixent i en pastisseria s´utilitza en moltíssimes elaboracions diferents.

 
Ingredients
-4 clares d'ou
-240 gr de sucre a punt de bola fluix (121ºC).
-100 ml d´aigua.
-35 gr de sucre gra.
-ratlladura de llimona.
-un pessic de sal.
-4gotes de llimona.
-50 gr de sucre llustre.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 130ºC
-En un cassó bulliu l´aigua amb els 240ºC de sucre fins que arrbi a 121ºC.
-Munteu les clares amb un pessic de sal. Quan les clares comencin a adquirir la textura de neu afegiu-hi les 4 gotes de llimona, la ratlladura de llimona i els 35 gr. de sucre en forma de pluja i, a poc a poc.
-Quan ja estiguin muntades, afegiu-hi, a rajolí fi, el xarop de sucre i les continueu muntant a una velocitat més lenta fins que la merenga estigui tèbia i consistent.
-Ompliu una mànega pastissera amb la merenga i, tot seguit els motlles de paper. Si preferiu podeu fer la forma arrissada (veure video) que en aquest cas l´haureu de fer sobre una plata de forn cobert amb el  silpat o amb paper de forn.
-Empolsineu la merenga amb sucre llustre i enforneu-la a una temperatura de 130ºC; forn de dalt i de baix.
-Un cop estiguin enrosides i amb crostra ja les podeu treure.
-En cas que hàgiu fet la merenga tradicional arrissada heu de casar-les de dos en dos i les heu de col.locar en un patifus (veure video).

Si voleu elaborar els Prussians de merenga necessiteu una o dues làmines de pasta de full. Les hi doneu forma quadrada i un gruix de 3mm. La cocció de la pasta de full és de 160ºC fins que estigui daurada. Amb aquesta temperatura evitarem, encara que l´hagim punxat,  que se´ns infli .(veure video).




Aquesta recepta es va impartir en el taller de merenga dins dels monogràfics mensuals que ens proposen des de Taller de postres.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. Hola guapa!!!
    Gràcies per la informació i per compartir.
    Oh tindrem en compte, encara que no som massa de merengues.....
    Petonets

    ResponElimina
  2. A casa la merenga directament no ens agrada gaire, però en canvi tens raó que té infinites aplicacions, des d'una mousse fins a un pa de pessic.
    Segur que va ser un taller molt interessant!

    ResponElimina
  3. a mi m'encantaaa el merengue, però no aquell dur, m'agrada el que es tovet, que es desfà, i està daurat per sobre!! el teu té una pinta fantastica! m'apunto la recepta! petons

    ResponElimina
  4. Li queda una pinta boníssima, no l'he provat mai, i ja tardo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Em fas pensar de quan erem petits, a casa anàvem a comprar una safata de pastissos el diumenge i el meu pare i jo sempre triavem merenga. M'agrada.
    Nani

    ResponElimina
  6. Tot i que es un dolç que a casa no ens agrada gaire, tinc una cosina que li tornen boja...i alguna vegada n'hi he fet!!!
    Aquets tenen molt bona pinta!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. A casa només m'agraden a mi per això no els he fet mai.
    Petons.

    ResponElimina
  8. No sé el perquè, però les merengues son uns postre molt radical, o agraden molt o gens, però aquestes que tu has fet son de les que es desfan a la boca oi?
    Bona cuina

    ResponElimina
  9. Y es curioso lo blanco y brillante que queda con el merengue italiano.Buena clase del Narcis y los Prussians de merenga de joven me gustaban ahora no me gusta tanto el merengue.
    bona setmana

    ResponElimina
  10. He he he... esperava la teva recepta del curs, com sempre, molt útil. Ara ja em veig amb cor de fer merengues!!! Petons

    ResponElimina
  11. Hola guapa!
    Un treball preciós i de bo ja ni cal dir-ho. Jo sóc una fan de la merenga, llàstima que encara no es puguin descarregar per l'ordinador o ara en menjaria per esmorzar.
    El vídeo excel·lent amb el pas a pas.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina pinta més bona mmmmmmm. No era amant del merengue però ara he canviat d'opinió!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
  13. Tenen una pinta deliciosa, bona recepta!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem unes croquetes de plàtan, esperem que us agradin!
    www.esfruita.com/assessorem/croquetes-de-platan

    ResponElimina
  14. M'encanta la merenga i la veritat és que ben poques vegades en preparo. Fins i tot, no la tenim ni penjada al bloc. Això s'ha d'arreglar. haurem de prepara aquesta teva que es veu espectacular!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. Les trobo molt maques però amb poquet en tinc prou, com embafen!

    ResponElimina
  16. En alguna ocasion los he hecho, cuando me han sobrado claras..
    Bss

    ResponElimina
  17. Aquesta llaminadura em recorda quan era petit. Recordo que m'agradaven les de colors.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...