divendres, 18 de maig del 2012

CREMA D´ALBERCOCS

En temps de calor la natura és especialment generosa i posa a la nostra disposició una gran varietat de fruites per menjar fresques, fer-ne amanides, preparar postres o bé conservar en almívar o melmelada per conservar durant l' hivern.Així val la pena aprofitar aquests dies per preparar postres amb fruita fresca com aquesta crema d´albercocs que us proposo.

 

 Ingredients
Per a 4-6 persones
-1 kg d' albercocs ( el seu pes sense l´os).
-1 llimona.
-1 cullerada d´aigua
-3 cullerades de sucre.
-100 ml de vi blanc.
-100 ml de nata per muntar.
-125 gr. de sucre.
-3 rovells d´ou.
-xocolata ratllada.
 
 


Preparació
-Renteu i talleu els albercocs i coeu-los amb una culleradeta d´aigua,  3 cullerades de sucre i la pell d´una llimona ratllada durant 10' aprox.
-Escorreu-los, resereveu l´almívar, i passeu-los per una batedora fins que obtingueu un puré molt fi.
-Bateu els rovells amb el sucre fins que estiguin ben molsosos, afegiu-hi el vi i l´almívar dels albercocs i feu-ho coure al bany maria, tot remenant fins que la crema s´espesseixi.
-Retireu-la del foc,reserveu i munteu la nata.
-Un cop muntada la nata afegiu-hi el puré d´albercocs, una mica de xocolata ratllada.  Seguidament aquesta mescla l´afegiu a la crema.
-Repartiu-la en copes i deixeu-les en la nevera fins el moment de servir i decoreu amb encenalls de xocolata.



Bon profit!


27 comentaris:

  1. Ostres!!! albercocs!! Que bons!!! M'ha sorprés molt que hi posis vi, li ha de donar un toc ben diferent!! Molt bo, si senyora.
    Petons. MAR, de EL que no mata engreixa

    ResponElimina
  2. Doncs si! Ara tenim una gran varietat de fruites boníssimes que cal aprofitar! T'ha quedat molt bé la crema. Petons

    ResponElimina
  3. Hola Cristina
    Aquest estiu penso gaudir amb aquestes propostes tan bones que fas. La d'avui m'ha encantat! D'aquí poc els aniré provant. Ja te'ls ensenyaré.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Amb el que a mi m'agraden els albercocs, ja fa uns dies que me n'atipo!
    Aquesta cremeta ha de ser molt bona!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Cristina, quina crema més bona. Enguany se'ns ha mort l'albercoquer i els hauré de comprar. Són tan bons...
    Nani

    ResponElimina
  6. Té molt bona pinta aquesta crema I ara que hi comça ha haber-hi albercors al mercat ideal.
    Petons

    ResponElimina
  7. Segur que ben fresqueta es deixa menjar molt bé com a postres. El vi es dolç o qualsevol vi?
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És vi "qualsevol" però l´hi pots afegir un de dolç, si vols.

      Elimina
  8. buena crema, y bien refrescante y el vino le debe de dar un toque genial, que supongo sera un vino dulce
    bon cap de setmana Cristina

    ResponElimina
  9. que bona aquesta cremeta! es una idea fantastica per utilitzar els meus prèssecs , de la vinya de mun pare, que cada any em porta perque m'empatxi!! una crema ideal per fer-los tirar avall!! jajja petons

    ResponElimina
  10. Cristina, t'ha quedat molt be aquesta crema d'albercocs ara que be la temporada la farem.

    ResponElimina
  11. Es nota que ja ha arribat la calor!
    El toc del vi em semlba original i diferent, ho provaré amb els nespres de casa els meus pares, que estan a punt de madurar ;)

    ResponElimina
  12. Molt bo Cristina! M'ha cridat l'atenció, això del vi blanc. Ho provaré! Petonets, guapa!

    ResponElimina
  13. Una cremeta ben bona! els albercocs no són una fruita que ens agradi molt a mossegades, però amb melmelada i tartes ens encanta, segur que la crema trionfa a casa!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Noia, quina pinta tan fantastica que fa aquesta crema!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Els albercocs en el seu punt són ben bons. La teva proposta és una manera diferent de gaudir-los i sembla una opció força interessant i saborosa.

    ResponElimina
  16. I tant que cal aprofitar les fruites fresques, aquesta cremeta és una molt bona pensada!

    ResponElimina
  17. Hola guapa!!! Avui tens premi!! Veus com començar un dilluns no és tan dolent? ;-)) Aquí el tens! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/05/premi-liebster-que-i-perque.html

    ResponElimina
  18. M'encanten els albercocs, aquesta crema ha de ser deliciosa!!!
    petonets

    ResponElimina
  19. M'agraden molt els albercocs, la fruita a l'estiu (bon temps) m'agrada molt i tens raó, es poden fer moltes varietats.

    ResponElimina
  20. Amb el que m'agraden els albercocs aquesta crema s'ha de fer!! ara ja se'n veuen... són tan bons!

    ResponElimina
  21. quina copa més bona! aquest any encara no m'he estrenat amb els albercocs! ;) petonets

    ResponElimina
  22. pero que rico rico rico , por favor , ummmmmmmm

    ResponElimina
  23. Uhhmmm!!! Que bona, m'agraden molt els albercocs!!! Encara no n'he m enjat aquesta temporada. Ja tardo...
    Petonets

    ResponElimina
  24. ostres, ostres, ostres... quina meravella. Aquesta crema no s'escapa d'aquest estiu que ja comença a treure el cap. Ja tinc ganes d'albercocs!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Hola Cristina guapa tu

    i que bona que te que estar, hum, anoto la teva proposta
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Quan faci la collita ho probare de fer.Te molt bona pinta.
    felicitats

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...